måndag 27 december 2010

JulGARNsplundring

Häng med på Stickklubbens julGARNsplunding den 13:e januari.

Vi stickar som vanligt mellan 18-21 men vi skojar till det lite extra denna träffen. Alla som vill tar med sig ett garnnystan (eller flera om man vill det) för det totala värdet av 60 kr. Se till att slå in garnet så ingen ser vad som är just ditt. Sen kastar vi ner dem i en påse och byter vi lite garn med varandra.

Stickställe meddelas senare.

torsdag 16 december 2010

Stickklubben tar jullov

Nu tar vi jullov i två veckor. Den 6:e januari börjar vi sticka igen. Första träffen blir på Café Dream, kl 18.00 - 21.00 som vanligt.

God jul och gott nytt år!

måndag 13 december 2010

En god och varm gärning

Ge bort något extra värmande i jul! Kalmar Stadsmission behöver fler herrmössor. Och det vill vi i Stickklubben gärna hjälpa till med!

Sitter du där hemma med lite garn och extra tid över - ge bort en varm och garanterat uppskattad julklapp. Stadsmissionen behöver fler herrmössor och vad kan vara en bättre julklapp än det? Sticka eller virka din mössa och skänk till Stadsmissionen. Du kan antingen lämna in den direkt i deras lokal i city på Södra Långgatan eller ta med den till Lotta i Stickklubben som är ansvarig för mössprojektet.
Hjälp till att göra Kalmar lite varmare!


Vill du hjälpa till men inte vågar dig på en mössa? Det behöver inte vara svårare än att sticka såhär:

Herrmössa
Storlek: one-size
Strumpst nr 9.
Garn: ett tjockare garn som passar till stickor 9

Resår: * 5 am, 2 rm *, upprepa från *-*.

Mössa: Lägg upp 56 m på strumpst 9 och sticka 1 v slätst. Sedan stickas det resår - enligt förkl ovan. När arb mäter 12 cm minskas alla 5 am till 4 am = 48 m. När arb mäter 15 cm minskas alla 4 am till 3 am = 40 m. Minska på samma sätt 2 ggr till med 3 cm mellan varje minskningsvarv så att det blir 1 am mindre för varje gång hela vägen runt = 24 m - det är nu 2 rm/1 am hela vägen runt. När arb mäter 22 cm stickas nästa v så här: * 2 rm tills, 1 am *, upprepa från *-* v ut = 16 m. Drag 1 tråd genom de resterande m och fäst ordentligt. Mössan mäter ca 23 cm.

Lycka till!

Nästa stickträff, 16/12

Nästa träff så ses vi på Giraffen. Denna gången ska vi sticka på det nedlagda fiket utanför ICA Maxi. Detta blir också vår sista träff innan det blir juluppehåll.

Vi tar med lite egen fika och bjuder varandra.

Vi ses!

söndag 12 december 2010

Stickklubbens julprojekt 2010

Idag är det premiär för vårt julprojekt som vi arbetat med i några veckor. Vi har stickat åt Unionsmonumentet på Frimuarvallen. Skynda dig dit och titta själv! :)
































torsdag 9 december 2010

Nästa stickträff, 12/12

På söndag ses vi på Kullzenska caféet kl 13:00. Detta är ingen vanlig stickträff utan även dagen då vårt julprojekt går av stapeln!

Vi ses kl 13 för att gå igenom de sista projekten, fixa klart det som behövs och fika lite. Därefter beger vi oss till Unionsmonumentet för att börja fixa. Efter kl 16:00 är alla välkomna dit för att kika lite på vårt konstverk.

Vi ses!

torsdag 2 december 2010

Nästa stickträff, 9/12

Nästa stickträff kommer bli på ett underbart ställe! I Västerport ligger ett nyöppnat och hemligt ställe som heter FF:S. Du hittar ingången mitt i tunneln.

Det är en oroligt vacker lokal med mysiga sittplatser, tända ljus och allehanda drycker som serveras. Vi har fått låna ett helt eget rum. Vi ses där mellan 18-21 som vanligt.